Posted on

Tövis puszedli

Mézes puszedli homoktövissel

Ezt a mézes puszedli receptet imádjuk, egész évben tudnánk belőle falatozni olyan finom. Fantázianevén tövis puszedliként kötelező alkotóeleme a homoktövis, mégpedig homoktövis húsliszt formájában. Még aki nem is szereti a homoktövis jellegzetes ízét, neki is ízleni fog. Gondoltad volna, hogy eszméletlen jól mutat a homoktövis a szegfűszeggel és a fahéjjal? Tarts velünk, nézzük mi kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 ek tejföl
  • 15 dkg méz
  • 75 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 50 g húsliszt
  • 400 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 50 g porcukor
  • fahéj
  • szerecsendió
  • szegfűszeg
  • Díszítéshez: csokimáz vagy cukormáz (1 fehérje + 4 ek porcukor)

 

Elkészítés:

Először is a mézet és a vajat olvasszuk össze. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, csak épphogy felolvadjanak. A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, majd ehhez hozzáöntjük a mézes-vajas keverékünket. Jó alaposan összegyúrjuk, és kb 1 órára hűtőbe tesszük pihenni a tövises tésztát. Vegyük ki, majd gyúrjuk át a mézes puszedli tésztánkat. Kis golyókat formázunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk a tövis puszedliket. 15 percig 180°-on süssük meg. Még melegen kenjük át porcukros mázzal (1 fehérje + 4 ek. porcukor) és tegyük vissza pár percre, hogy megsüljön. Vagy csokoládéval is nyakon önthetjük a tövis puszedliket. Tarts velünk, készítsük el együtt! 

RECEPTVIDEÓ: Kattints ide!