Posted on

Szendvics tövistortilla

Tortilla szendvics

Szendvics tövistortilla

Ezt a receptet kétféleképpen is elkészítheted: édesen vagy sósan. Ha gluténmentesen étkezel, akkor használj zablisztet és vegyítsd homoktövismag-őrleménnyel. Vagy egyszerűen finomliszttel keverd ki a magőrleményt. Bármelyiket is választod, az eredmény ugyanaz lesz: finom ropogós tortilla lapok, ennél a receptverziónál sósan, tortilla szendvicsként, mindenféle nyalánksággal. 🙂 

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabliszt/ finomliszt (opcionális)
  • 1 dkg homoktövismag-őrlemény
  • 21 gramm margarin
  • 0,25 csapott evőkanál só
  • 0,5 dl forró víz
  • salátalevél
  • rukkola
  • tejföl
  • sonka
  • sajt

Elkészítés: 

Egy tálba mérjük az összes hozzávalót. Először öntsük bele a finomlisztet, a homoktövis maglisztet, jöhet a csipet só, majd a szobahőmérsékletű margarin és legvégül a forró víz. Jól gyúrjuk össze és szedjük ketté a kapott tésztát. Lisztezett nyújtódeszkán szép vékonyra és kör alakúra nyújtsuk. Ezt követően mehet is a forró serpenyőbe. Fontos, hogy nem kell alá semmilyen zsiradék. Addig süssük, amíg kis puklik nem kezdenek fel-fel jönni a tésztában, kb fél percig mindkét oldalt. Ha kész, akkor pedig nincs más hátra, minthogy megkenjük tejföllel, rádobjuk a sonkát, a sajtot, egy kis salátával és rukkolával megbolondítsuk. Ha édesen szeretnéd enni, akkor kattints ide! Így is elkészítettük a tortilla szendvicsünket!

RECEPTVIDEÓ: Kattints ide!