Posted on

Lekváros tövistortilla

Lekváros tövistortilla

Ezt a receptet kétféleképpen is elkészítheted: édesen vagy sósan. Ha gluténmentesen étkezel, akkor használj zablisztet és vegyítsd homoktövismag-őrleménnyel. Vagy egyszerűen finomliszttel keverd ki a magőrleményt. Bármelyiket is választod, az eredmény ugyanaz lesz: finom ropogós tortilla lapok, ennél a receptverziónál édesen, lekvárral megkenve. 🙂 

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabliszt/ finomliszt (opcionális)
  • 1 dkg homoktövismag-őrlemény
  • 21 gramm margarin
  • 0,25 csapott evőkanál só
  • 0,5 dl forró víz
  • barack lekvár

Elkészítés: 

Egy tálba mérjük az összes hozzávalót. Először öntsük bele a finomlisztet, a homoktövis maglisztet, jöhet a csipet só, majd a szobahőmérsékletű margarin és legvégül a forró víz. Jól gyúrjuk össze és szedjük ketté a kapott tésztát. Lisztezett nyújtódeszkán szép vékonyra és kör alakúra nyújtsuk. Ezt követően mehet is a forró serpenyőbe. Fontos, hogy nem kell alá semmilyen zsiradék. Addig süssük, amíg kis puklik nem kezdenek fel-fel jönni a tésztában, kb. fél percig mindkét oldalt. Ha kész, akkor pedig nincs más hátra, minthogy megkenjük egy finom lekvárral és lehet is ropogtatni. Ha sósan szeretnéd elkészíteni, akkor kattints ide!

RECEPTVIDEÓ: Kattints ide!