Posted on

Kesutejes homoktövis turmix

Kesutejes homoktövis turmix

Sokan szenvednek laktózintoleranciában, illetve sok embernek kell teljes egészében mellőznie a tejet. Így hát egy olyan turmix-szal kedveskedünk nektek, ami mentes a tejtől, de mégis tökéletes egy reggeli mellé. Kellemesen krémes és gyümölcsös, vitaminban gazdag. Ez nem más, mint a kesutejes homoktövis turmix naranccsal!

Amit a kesutejről tudni érdemes: hasonlít a mandulatejhez, alacsony kalóriatartalmú. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a mandulatej, viszont a vitamintartalmuk hasonló: A-,E-,D- vitamint és kalciumot is tartalmaz. A kesutejet sokan szeretik az enyébb, semlegesebb íze miatt, így tökéletes választás kávé mellé, vagy smoothiekhoz. Egyébként házilag is könnyen elkészíthető, hiszen csak be kell áztatnunk egy éjszakára a kesudiókat, majd vízzel összeturmixolnunk és leszűrnünk. És kész is a saját házi készítésű kesutejünk.

 

Így készítsd el a kesutejes homoktövis turmixot: MEGNÉZEM A VIDEÓT!

Hozzávalók:

– 1,5 dl homoktövis velő

– 1,5 dl kesutej (vagy bármilyen más növényi tej)

– 2 ek. homoktövis húsliszt

– 1 narancs

– 1 ek. méz

 

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és egyszerűen turmixoljuk össze. Szuper különleges, tejmentes és egészséges italt fogunk kapni. Ízre tökéletes, narancsos-homoktövises kissé kesudiós, de nem hivalkodó. Díszítésnek tehetünk bele madársalátát, vagy akár kivi darabot, narancsot a pohár szélére. Próbáljátok ki! Egészségetekre! Nézd meg az elkészítését videóként is!

Tejmentes turmix
Kesutejes homoktövis turmix naranccsal

Tipp: természetesen, aki ihat tehéntejet nyugodtan készítse el azzal, illetve más gyümölcsökkel is próbálkozhatunk, csak az ízlésünk szab határt.