Posted on

Immunrendszer erősítés gyermekeknek

Immunrendszer erősítés gyermekeknek

Hamarosan nyakunkon az ősz. Kezdődik az iskola. Az óvoda is szélesre tárja kapuit. Az iskola, óvoda kezdetével persze megjelennek a felső légúti megbetegedések is.

 

A gyerekek immunrendszere gyengébb

A gyerekek fokozottabb védelemre szorulnak, mint a felnőttek. Ugyanis immunrendszerük nem olyan edzett, mint a felnőtteké. Ezért jobban kell óvnia a szülőnek gyermekét. Ha megfigyeltétek, évek óta nincsen klasszikus ősz. A 30°C után egyik napról a másikra lezuhan a hőmérséklet 10-18°C fokra. Ez bizony még a felnőtt immunrendszerét is próbára teszi. Nem hogy a gyermekét. Egyszerűen nem tud felkészülni a szervezet védekező rendszere a drasztikus változásra. A gyenge immunrendszer gyenge katonái azonnal kidőlnek a sorból. A gyerek immunrendszerét gyengítik a vírusok. Ha csak ennyi lenne! Csemetéd újra közösségbe kerül. Ahol tobzódnak a bacik és a vírusok. Nagyobb erejű támadásnak a gyengébb gyermeki immunrendszer nem tud sokáig ellenállni. Hamarosan jelentkeznek a tünetek. Megfázás, orrfolyás, hörghurut. Csak ne legyen komolyabb baj belőle, mint tüdőgyulladás, arc- homloküreg gyulladás.

 

Betegség + hiányzás

Ha az immunerősítés nem történt meg időben, akkor kellemetlen napok következnek. Nincs rosszabb egy anyának, mint látni a kicsit szenvedni. Hát, ha még magas láza is van. Hallani köhögését és azt, hogy szegényke alig kap levegőt. Mindezt tetézi még, hogy alig kezdte az iskolát, máris hiányzik. Lemarad a többiektől. Amit majd be kell pótolni. Anyuka szalad naponta a leckéért és próbálja tartani a tempót, ha a tündérkéje már egy kicsit jobban van. Visszakerülve a suliba viszont egy újabb támadásnak van kitéve a gyermek immunrendszere. Hiszen még nem igazán erősödött fel, de kis lelkét is nyomasztja a lemaradás. Azt pedig tudjuk mi felnőttek is, hogy instabil lelkiállapotban könnyebben betegszünk meg.

 

Gyermekbetegségek megelőzése immunerősítéssel

A legfontosabb a megelőzés. 3 területen tud a szülő tenni gyermeke egészségéért. Öltöztetés. A réteges öltöztetés fontos. Reggel még nagyon hűvös van, a nap folyamán pedig felszökhet a hőmérséklet kánikulai magasságokba. Úgy indítsd útnak, hogy tudjon vetkőzni, illetve öltözni, ahogyan az idő kívánja.

 

Levegő-mozgás

Az iskolában reggeltől délig, legtöbb helyen reggeltől estig a tanteremben vannak. Több mint 8 órát ülnek a padokban. Gondoltál már arra, hogy többet dolgozik a te kis kincsed, mint egy felnőtt? Bár van mindennapos tesi, meg szünet, de az mégsem az a mozgás és levegő, szabadság, amit a természet törvényei szerint egy kisgyermeknek meg kellene élnie. Otthon mozogjatok még a friss levegőn. Minden nap. Legalább fél órát. De inkább többet.

 

Immunerősítés gyerekeknek táplálkozással

Tudjuk, hogy mennyire fontos a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel. Ezekkel táplálkozik az gyerek immunrendszere. Rengeteg gyümölcs, zöldség kell a szervezetének. Viszont egy óriási baj van. Nem tud annyi gyümölcsöt enni, amennyire szüksége van. Ugyanis tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a gyümölcs és zöldségben lévő vitaminok a töredékére csökkentek. Amerikai kutatók bizonyították, hogy 10x több gyümölcsöt kellene ennünk, mint néhány évvel ezelőtt. Nyilvánvaló, hogy képtelenség egy gyereknek napi 10 almát vagy 5 banánt megennie.

Forrás:
http://www.eletfaprogram.hu/index.php/egeszseg/1118-a-gyuemoelcsoek-es-a-zoeldsegek-egyre-
kevesebb-tapanyagot-tartalmaznak

 

Immunerősítés gyerekeknek homoktövissel

Kutatások bizonyították, hogy a homoktövis gyümölcse 250-nél is több bioaktív anyagot tartalmaz. Nincs még egy olyan növény a földön, ami ezt tudja. 10X több C-vitamin van benne, mit a citromban. A legjobb módszer a gyermeked immunerősítésére a homoktövisből készült termékek, így pl.: a velő fogyasztása. Mivel igen savanyú, naná, ha 10x erősebb, mint a citrom, több módja van annak, hogy gyermeked megegye. Keverheted langyos teába citrom helyett. Vegyítheted lekvárral, joghurttal. Készíthetsz gyümölcsturmixot, tegyél hozzá 2 evőkanál velőt. A blogokban keresgélj jobbnál jobb receptek után.

 

Egy anyuka leveléből:

Ajánlani tudom minden közösségbe járó gyerkőcnek. Kislányom szeptemberben elkezdte az ovit. 3. nap már náthás volt, ez ment másfél hónapon át, mikor elkezdtük fogyasztani a homoktövis velőt. Már 2. napon látszott a hatás. 3, nap alig volt beteg. Azóta eltelt 1 hónap és nem volt beteg. Szerintem ez egy csodaszer. Nagyon jó, ezt mindenkinek meg kell ismerni!

 

Farkas Viktória

 

Erősítsd gyermeked immunrendszerét még időben.