Homoktövis webáruház, immunerősítő gyógybogyó

Homoktövis bőrápoló krém

Homoktövis bőrápoló krém

Homoktövis bőrápoló krém hidratáló olajokkal és vitaminokkal

A homoktövis olajat kinyerhetik hidegen sajtolva a bogyók húsából, illetve a magokból is. Ezek az olajok gazdagok Omega 3, Omega 6 és Omega 7 zsírsavakban, valamint b-sitosterinban, amely hatékony koleszterincsökkentő, de a bőrre is különösen jó hatással van.

Használható pattanások, dermatitisz, irritált, száraz és viszkető bőrre, de akár ekcémára is. Természetes forrása az A-, C- és E-vitaminok, karotinok, flavonoidok, esszenciális zsírsavak és fitoszterinek, amelyek mind fontosak az egészséges bőr fenntartásához. Rendkívül gazdag B1, B2, K- és P-vitaminokban.

Hozzávalók:

1. rész

– 70 g emulgeáló viasz NF

– 30 g  sztearinsav (megkönnyíti az anyagok felszívódását)

– 710 g forrásban lévő víz 

2. rész

– 10 g homoktövis magolaj

– 50 g avokádóolaj

– 40 g barackmagolaj

– 30 g napraforgómag olaj

– 20 g glicerin

3. rész

20 g Aloe Vera kivonat

5 g E-vitamin T-50

 

Jó tanács!

Mielőtt hozzáfogsz, szerezz be egy védőkesztyűt (gumikesztyű), kötényt, esetleg védőszemüveget, amik megvédhetnek a kifröccsenő anyagoktól, ha úgy adódna. Készítsünk elő konyharuhát és papírkéztörlőt is.

 

Elkészítés:

Mérjük ki a emulgeáló viaszt és a sztearinsavat egy tálba, majd óvatosan öntsük hozzá a forró vizet, és közben ne feledkezzünk meg a folyamatos kevergetésről sem. Addig keverjük, amíg az emulgeálószer megolvad, és nem maradnak kis darabkák. Hozzávetőlegesen ez 4-5 percet vesz igénybe. Használhatjuk a kézi mixert is keverés céljára, hogy minél szebb, homogénebb krémet kapjunk végeredményül.

Mérjük ki az olajokat: homoktövis magolaj, avokádóolaj, barackmagolaj, napraforgómag olaj, és a glicerint. Öntsük az első részhez. FONTOS! Csak akkor adjuk a krémbe az illóolajokat, vitaminokat, ha az már körülbelül kézmelegre lehűlt. (Kb. 40 fok) Ez azért fontos, mert hőérzékeny anyagokról van szó, amik elillanhatnak, elveszíthetik tulajdonságukat. Ezt követően már hozzákeverhetjük a harmadik rész hatóanyagait is: az E-vitamint és az aloe vera kivonatot.