Posted on

Gyerekeknek is homoktövist!

Gyerekeknek is homoktövist!

Biztos gondolkodtál már rajta, hogy hogyan tudnád beilleszteni ezt a szuper vitamin forrást a gyerkőceid életébe. Vagy csak azon, hogy egyáltalán lehet-e nekik adni? És ha igen, akkor mennyit, vagy hány éves kortól? Van-e megkötés, ajánlás, ami segítséget nyújtana? Egyáltalán megelőzésre is adható, vagy ha már betegállományba kerültek, akkor kiegészítésképpen? És szedhető-e folyamatosan vagy szünetet is kell tartani bizonyos időközönként? Most választ adunk ezekre a kérdésekre!

Bármekkora gyermeknek adhatunk homoktövist, aki már eszik pépeset. Így csemeténk már napi 1 teáskanállal fogyaszthatja. A legegyszerűbb ha a bébiételbe belekevered. Sokan szokták kérdezni, hogy már 1 éves kortól is lehet-e adni. Igen, hiszen ez egy gyümölcs, de nem akármilyen, hiszen 250 bioaktív anyagot tartalmaz. Nem csoda, hogy az anyukák homoktövissel próbálják megvédeni gyermekeiket a betegségektől, és elsősorban nem gyógyszerekkel.

Felmerülhet benned, hogy mi történik akkor, ha esetleg több homoktövist juttattál a szervezetébe. Meg kell, hogy nyugtassalak nem lehet túladagolni. A szervezet tudja, hogy mire van szüksége, és mennyiből, így amit feleslegesnek érez, arra nem tart igényt. Ilyenkor ami előfordulhat, hogy a széklet hígabb lesz, vagy enyhe hasmenést okoz. Ezen kívül semmilyen mellékhatása nincsen. 2 éves kortól már 1-2×1 teáskanál homoktövissel tehetünk gyermekünk immunerősítéséért. Mivel a homoktövisnek elég kesernyés íze van, így valamilyen turpisságot ki kell, hogy találjunk. A kreativitás határa végtelen. Gyümölcslevekbe, langyos teába is keverheted. Almalével egyébként nagyon jól harmonizál, de kipróbálhatod a birsalmalevet is. Mézzel is kikeverheted a homoktövis velőt, így finom édes lesz, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A lekvárhoz hasonlítható tulajdonképpen. Ha már tejtermékeket is fogyasztotok, akkor joghurtba is belekeverheted egy kis mézzel. Jó ötlet még felkockázott, felszeletelt gyümölcsöket leönteni mézes homoktövissel.

 

De vajon jó-e folyamatosan, napi szinten fogyasztania gyermekünknek a homoktövist?

A válasz igen, egyértelműen. Amint már megtudtuk, túladagolni nem lehet, de szünetet tartani sem érdemes, mert a napi szinten bevitt, a felnőtteknek ajánlott adagtól kisebb mennyiségű homoktövis pótolja azt a hiányt a gyerekek szervezetében, amit nem kapnak meg a zöldségekből és gyümölcsökből.

 

Miért is jó a gyerekeknek a homoktövis?

Azok az anyukák, akik alkalmazzák nap mint nap, tudnának sokat mesélni róla. Egyszerűen sokkal ellenállóbb lesz a kicsik és nagyobb gyermekek szervezete a homoktövis immunerősítő tulajdonsága miatt. A sok C-vitaminnak köszönhetően még ha sikerült az oviba, vagy a suliba elkapni a betegséget, akkor is sokkal gyorsabban, könnyebben épülnek fel. Észre fogod venni, hogy gyermeked hamarabb kap erőre, és jobb lesz az egészségügyi állapota. Elfelejtheted a hosszas várakozást a gyermekorvosnál, a munkából sem kell hiányoznod, de a legfontosabb, hogy a gyermeked immunrendszere erősebb lesz mint valaha.

Hidd el, ha a homoktövist választod a gyermekeid vitaminforrásának, nem fogsz csalódni!