Posted on

Felfázás ellen homoktövist!

Felfázás ellen homoktövist

1000190_10201326394860881_308470288_n

Ismered azt a borzasztó érzést, ami a felfázással jár? Ha nem akkor szerencsés vagy! Ám nem árt az elővigyázatosság, hiszen ha már egyszer sikerült felfáznod, akkor már sokkal érzékenyebb leszel és legközelebb már könnyebben jön a baj. Nyáron sem szabad alább hagyni a fokozott figyelmességgel, hiszen a meleg nappalok és az azt követő hűvösebb éjszakák igencsak segítik a felfázást. Ahogy szokás mondani, a réteges öltözködéssel már sokat tehetünk egészségünk megóvása érdekében. Nagyon fontos, hogy a derék ne legyen szabadon, ne érje közvetlen hideg. Tartsuk melegen az alhasi részt. Sportolás után is igyekezzünk száraz ruhába átöltözni, hiszen a nyirkos ruha is ellenségünkké válhat. Arról nem is beszélve, hogy hideg kőre, földre ne üljünk, mert ez is fokozza a rizikó faktort. Azonban felvetődik a kérdés: mégis mit tegyünk ellene? Azon túl, hogy a fentiekre figyelünk, belsőleg is tehetünk a felfázás ellen.

Mi a helyzet az immunrendszerrel?

Igen, ez is befolyásol. Egy legyengült immunrendszer csak vonzza a problémákat. Nem árt felvértezni magunkat elsősorban C-vitaminnal. Ezért felfázás ellen homoktövis ajánlunk, mivel, a homoktövis bogyó az egyik legtáplálóbb és vitaminokban leggazdagabb gyümölcs a növényvilágban. Kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal (360-2500 mg / 100 g) és E-vitamin, karotinoid tartalommal rendelkezik. A homoktövis C-vitamin tartalma 10-szerese a citroménak. Több C-vitamin van benne, mint a sárgarépában, a kiviben vagy az eperben. Napi 1 kanál homoktövissel már tettél az egészséged és a megelőzés érdekében. Az étkezés is befolyásol, így kerülendőek a cukorban és szénhidrátban gazdag ételek, a cukros italok, az alkohol és a fűszerek.

 

Ha már nagy a baj

Legtöbben szaladunk orvoshoz, aki antibiotikumot ír fel kezelésképp. Pedig a természet megajándékozott bennünket olyan fantasztikus gyógynövényekkel, amiket már lassan el is felejtünk. A homoktövis immunerősítő hatása mellett a hólyaghurutra kíméletlenül hatékony gyógynövény a medveszőlőlevél. Egy 5 napos kúra alatt rendbe hozza a szervezetet. Éjszakára 1 liter vízbe kell 2 teáskanálnyit beáztatni, és másnap már lehet is inni. Évente maximum 5 alkalommal ismételhető meg a kúra. Fontos még a napi 3 liter folyadék, emellett ülőfürdővel is turbózhatjuk a hatást (cickafark, kamilla, zsurlófű).