Posted on

A homoktövis gondolkodásmód

A homoktövis gondolkodásmód

 

Mindig is a híve voltam a természetes készítményeknek és a megelőzésnek. Ezt tükrözi a mindennapi gondolkodásmódom is. Ehhez természetesen a vitamin fogyasztás elkerülhetetlen. Azonban a mai világban, minden bajra más-más vitamint ajánlanak. (Vagy másik gyógyszert!!!) Az én konyhámban is csak gyűltek és gyűltek a különböző méreg drága természetes eredetű készítmények. Ugyanis ha az egészségemről van szó, nem a patikába megyek el érte.

 

Két évvel ezelőtt már túl sok vitamin gyűlt össze a konyhapultomon, és meguntam, pakolgatni, és reggelente azt számolgatni, hogy bevettem-e mindegyikből a megfelelő adagot. Ekkor találkoztam a homoktövis gyógynövénnyel. Először még a neve is kínai volt. Nem tudtam, hogy eszik- e vagy isszák. De elkezdtem utánanézni, olvasni róla, ismerősöket kérdeztem. Kiderült, hogy egy kedves ismerősöm használja, megelőzésre. Felajánlotta, hogy hoz nekem is egy üveg homoktövis velőt. Ő csak áradozott nekem róla, ha fáj a torka, foga, picit megfázott, vagy éppen megégett a szoláriumban, csak ette, kente vagy éppen borogatta, másnapra már a baját is elfelejtette.

 

Mindeközben több tudományos cikket is találtam az interneten, és kiderült micsoda csodanövényre bukkantam. Nemcsak immunrendszer erősítő vitaminokat tartalmaz, de gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt lehet használni. Elkezdtem a vitaminjaimat lecserélni, hiszen amiket eddig szedtem, az a homoktövisben, azaz egyetlen egy növényben MIND megtalálható. (http://homoktoviswebaruhaz.hu/vitaminok-a-homoktovisben/) Ezen az oldalon megtalálható röviden összefoglalva, milyen vitaminokat tartalmaz ez a kicsi „csodanövény”.

 

Elkezdtem reggelente inni a homoktövis velőt, és szokássá vált. Ma már nem tudom nélküle elkezdeni a napomat. Az íze először érdekes, sőt fanyar, és állkapocs összehúzó. De meg lehet szokni. Egy idő után már finom is. Szuper érzés, amikor minden reggel egy korty homoktövis velő turbózza a napomat, és máris büszkén, mosolyogva indulok. Ezt is megcsináltam. Igen! Minden egy kis lépéssel kezdődik. És így minden nap egyre jobb, egészségben és nagyobb mentális erővel kezdem a napomat.

Már egy hónapja használtam a homoktövis velőt. Egyszer csak éreztem, hogy megfájdult a torkom. Hoppá, az immunrendszerem gyengülni látszik. Ekkor több stressz és impulzus ért, amikor természetes, hogy az immunrendszer is másképp reagál rá, több erőre, vitaminra van szüksége. Így hát ekkor is elővettem a homoktövist, és meghúztam, meg még egy kortyot, és még egyet. Még a másnapot sem kellett megvárnom, tudtam, hogy rögtön pár óra alatt helyre fog hozni a homoktövis velő. És így is lett.

 

Nem beszélve arról, ha főzés közben megégetem magam. A gondolkodásmódom homoktövisre kapcsolom, és azonnal a velőhöz fordulok segítségért. Idén júniusban történt, hogy egy forró edényt megfogtam a bal (egész) tenyeremmel. Megégettem. De észnél voltam annyira, hogy azonnal a gyógyító csodabogyóhoz (homoktövis velő) kaptam a hűtőből. Rettentően fájt, égetett. Majd felhólyagosodott. Az egész. Ekkor már több órán keresztül csak kentem, és kentem rá a homoktövis velőt. Húzódott, csípett, mocskosul fájt. Használni a kezemet nem tudtam, annyira fájt. Estére egy picit lejjebb ment a hólyagosodás. De alvás közben nem érhetett hozzá semmi. Másnapra elfelejtettem, hogy mi történt a kezemmel. Amikor benyúltam a reggeli homoktövis velő adagomért a hűtőbe, eszméltem föl, hogy hoppá, a kezem még nem tökéletes és előző nap elég súlyos égési sérülést szenvedtem. Ekkor azonban ránéztem a tenyeremre, és a hólyagok szinte alig látszódtak, picit piros és érzékeny volt még. De nem kötöttem be, semmi ’szakszerű’ ellátást nem kapott a kezem. Csak a homoktövist. A harmadik napon, a tenyeremen se hólyag, se nyoma nem látszódott a sérülésemnek.

Vagy ha ég a gyomrom, homoktövis velő. Felpuffadtam, a homoktövis velő arra is tökéletes. Még felfázásra is gyógyír.

 

De ha száraz az arcomon a bőr, vagy éppen pattanásos én pakolásként is használom a homoktövis velőt. Kitisztítja, érezhető, ahogy táplálja, és finom puhává varázsolja a bőrömet. Imádom az érzést. Utána a homoktövis olajjal bekenem még, biztos, ami biztos. Arról nem beszélve, hogy testápolóként, hajápolóként csak a homoktövis olaját kenem. De gyantázás után is azt kenem, és nem pirosodok ki a bőröm. Mert tudom, hogy természetes, amiből baj nem lehet. A természetesség híve vagyok, és ezt a gondolkodásmódot szeretném megtartani.

 

Mára a homoktövis teát, homoktövis velőt belsőleg (leginkább), a homoktövis olajat pedig külsőleg használom. Ugyanis akár az olajról, vagy a velőről beszélünk, külsőleg, belsőleg egyaránt alkalmazható, és más problémák kezelésére is. És nem költök magamra 200 forintnál többet naponta, ami a vitaminokat, és testápoló termékeket illeti. Azelőtt több 10 ezreket költöttem havi szinten az egészségemre. De minek, ha ezt ésszerűbben és olcsóbban is meg tudom oldani? Így tehát könnyedén cseréltem le a méregdrága vitaminokat, és a testápoló termékeimet.

 

Nem mondom, hogy mindent olyan könnyen, egyszerűen meg lehet oldani természetes anyagok segítségével, de az első gondolatom mindig a homoktövis termékek. Ha van valami, amit nem tudok megoldani homoktövis termék segítségével, akkor fordulok más termékhez. DE, fontos, az első gondolatom, ha egészségügyi problémám adódik, a homoktövis. Ezt hívom én „homoktövis gondolkodásmódnak”. Ártani nem lehet vele, csak segíteni. Ez a legfontosabb, amit érdemes tudni, és követni.

 

Schleer Zsuzsa