Posted on

4 tipp a szemkörnyék ápolásához

4 tipp a szemkörnyék ápolásához

Rengeteg pénzt költünk olyan szemkörnyékápolási termékekre, amik sok mindent megígérnek, többek közt a ráncok halványodását, a puha kisimult bőrt, a karikák eltűnését. A szemkörnyék egy nagyon érzékeny bőrfelület, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk rá. Nagyon vékony ezen a területen a bőr, és kevés olajat is tartalmaz, a bőr többi felületéhez képest. Íme négy tipp a szem környékének ápolásához!

1. Külső és belső ápolás

A hatékonyság elérésének érdekében nem csak kívülről, hanem belülről is tehetünk. Fogyasszunk különösképpen odafigyelve uborkát, spenótot, epret és ügyeljünk a napi 2 l minimális folyadékra. Ha nincs meg a napi két liter folyadék, nem csak a szem alatti bőr lesz fáradt, de a szemünk is. Külsőleg pedig uborka pakolást is tehetünk a szemünk alá.

2. Masszázs és keringés

A masszázs kiválóan alkalmas a keringés ösztönzésére, csökkentve a szem alatti puffadást. Legalább két percig, finoman, gyengéden kezdjük el apró körkörös mozdulatokkal enyhe nyomást gyakorolva masszírozni a szem alatti részt. Ez nem csak a szem bőrének nagyon jó, de relaxációnak is szuper.

3. A nappal csak óvatosan

Védjük a szemünket a naptól. Tulajdonképpen a nap sugarai valódi ellenségei a ráncoknak és a szem vékony bőrének. Ugyanis a bőr ezen része a kevés olajtartalom miatt nem képes úgy ellenállni az UV sugaraknak, mint máshol. Érdemes tehát napszemüveggel vagy fényvédő krémekkel védekezni.

4. Természetes szemkörnyékápoló krém

Fontos, hogy olyan krémet válasszunk, amiben nincs tartósítószer, és illatanyag. A homoktövis tartalmú készítmények tartalmaznak Omega 7 zsírsavat, melynek jótékony hatásai lehetnek a bőrre. De tökéletes választás lehet a hidegen sajtolt homoktövis magolaj is a szemkörnyékének ápolására.