Homoktövis webáruház, immunerősítő gyógybogyó

Homoktövises panna cotta

Homoktövises panna cotta

Homoktövises panna cotta

 

 

Hozzávalók

–  3 zselatin lap

–  200 ml habtejszín

–  2 evőkanál porcukor

–  200 ml kefir

–  pici őrölt kardamom

–  1 vanília rúd kikapart belseje

 

Öntet

–   7 ek. kajszibarack dzsem / vagy pár darab kajszibarack (+ kristálycukor)

–   7 ek. homoktövis bogyó / vagy homoktövis velő

 

Elkészítés

1.  A zselatin lapokat áztassuk pár percre hideg vízbe.

2. A tejszínbe tegyük bele a kardamomt és a vanília rúd belsejét, majd kezdjük el forralni.

3. Főzzük pár percig, majd tegyünk félre, és öntsük bele a kefirbe egy kavarással egybekötve.

4. A zselatinlapokat, ha már puha, akkor vegyük ki a vízből, és nyomkodjuk ki.

5. Tegyük a zselatint a tejszínes-kefir krémhez, és jól keverjük el.

6. Kelyhekbe, poharakba, különböző formákba öntve helyezzük be a hűtőbe legalább 5 óra hosszára.

7. Mielőtt szervíroznánk, készítsük el a szószt! Egy kis lábasban kezdjük el hevíteni a dzsemet, vagy a meghámozott, feldarabolt barackot cukorral tegyük fel forrni, és eközben adjuk hozzá a homoktövis bogyókat, vagy öntsük fel egy kis homoktövis velővel. Hűtsük le egy kicsit és kanalazzuk a panna cottánk tetejére.

Megjegyzés

Ha kicsit keményebbre szeretnénk a panna cottát, hogy jobb legyen tartása, akkor használjunk egy kicsit több zselatint.

 

Forrás
http://nami-nami.blogspot.hu/2011/12/cardamom-panna-cotta-with-apricot-and.html