Posted on

HOMOKTÖVIS KOKTÉLOK

HOMOKTÖVIS KOKTÉLOK 

 

Tudom mi jut először az eszedbe! Homoktövis koktélba? Te jóóó ég, biztosan borzalmas! Hát savanyú!!!! Pedig hidd el nagyon is jól lehet kombinálni különféle italokban. Akár szirupot készítve belőle, akár a velővel kombinálva is tökéletes. És pont a savanykás íze fogja még inkább felpörgetni, izgalmasabbá tenni a koktélodat!

Most bemutatunk 5 koktélt, amihez igazán passzol a homoktövis! KOKTÉLRA FEL!

 

1. Whiskey Sour Homoktövissel

–  4,5 cl whiskey

–  3 cl homoktövis velő

–  1 dl citromlé

–  1,5 cl cukorszirup

–  jég

 

A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, tegyünk hozzá jeget, és jó alaposan rázzuk össze. Egy pohárba tegyünk jeget, erre töltsük rá az italunkat, amit koktélcseresznyével, vagy akár lime karikával is díszíthetünk.

 

2. Vaníliatövis

–  3 cl malibu

–  3 cl homoktövis velő

–  1 cl cukorszirup

–  fél vaníliarúd kikapart belseje

–  2 dl almalé

–  jég

 

Egy pohárba tegyünk jégdarabokat, majd rázzuk össze a homoktövis velőt az almalével és a cukorsziruppal. A malibut töltsük rá a jégre, tegyük bele a vaníliadarabkákat. Ezután öntsük a homoktövisitalt a pohárba és kavarjuk egyet a koktélon. Édesszájúaknak kötelező!

 

3. Hugo újratöltve

–  1 dl fehér gyöngyözőbor

–  4 cl homoktövis velő

–  2 cl bodza szirup

–  pár db mentalevél

–  szóda

–  jég

 

Egy nagyobb pohárba tegyük bele a menta leveleket, amiket kicsit nyomkodjunk meg, majd jöhetnek a hozzávalók. Először a cukorszirupot, majd a velőt, és a bort öntsük hozzá. Ezt követően ízlésünknek megfelelően hígítsuk szódával, adjunk hozzá pár szem jeget. Keverjük meg és kész is a homoktövis koktélunk! Igazi szomjoltó! Egészségetekre!

 

4. Homoktövis Daiquiri

koktél

–  5 cl fehér rum

–  3 tk. homoktövis velő

–  1 cl cukor szirup

–  2 cl citromlé

–  jég

 

A hozzávalókat tegyük egy shakerbe, és jéggel együtt rázzuk fel.

Ezt követően már tölthetjük is pohárba. Remek vendégváró, hisz pillanatok alatt kész van, és nagyon mutatós is koktélpohárba töltve. Díszítésnek akár koktélcseresznyét, vagy olívabogyót is használhatunk.

 

 

5. Homoktövis Gin

koktél_Eurasia

–  4 cl gin

–  2 cl homoktövis velő

–  2 citromlé

–  gyömbérsör (ízesített sör is jó)

 

Shakerben rázzuk össze a gint, a homoktövis velőt, a citromlevet egy kis jéggel, majd töltsük ki pohárba. Ezt követően pedig öntsük fel gyömbérsörrel. Az eredeti recepttől eltérve akár ízesített sörökkel is próbálkozhatunk, vagy akár csak egyszerűen szódával. Díszítésnek pedig citromkarikát, vagy menta ágacskát is tehetünk.

 

 

Forrás:
http://yukka.org/buckthorn-daiquiri/
https://www.okanaganspirits.com/cocktails/cocktails-gin/seabuckthorn-eurasia/