Homoktövis webáruház, immunerősítő gyógybogyó

Homoktövis dzsem

Homoktövis dzsem

Készítsünk homoktövis dzsemet!

A recept egyszerű, az íz fantasztikus, az élmény örök! Hétvégi elfoglaltságnak, akár gyerekeinkkel, unokáinkkal is elkészíthetjük. S miután elraktuk a kis dzsemjeinket, már csak az alkalomra kell várni, hogy megbontsuk. Hisz nincs is jobb annál, ha a reggelit a családdal együtt egy finom, egészséges, üde homoktövis turmixszal és vajas magvas rozskenyérre kent homoktövis dzsemmel tölthetjük!

 

Nézzük a hozzávalókat:

–  28 dkg homoktövis bogyó

–  2 db alma (édes)

–  1 1/2 csésze víz

–  1 csésze cukor

–  2 ek. Agavé szirup

 

Lássuk az elkészítését:

  1. Először az almákkal kezdünk. Megmossuk, meghámozzuk őket és kb. 2-3 cm nagyságú kockákra vágjuk.

  2. Egy fazékba hozzáöntjük a homoktövis bogyókat és a másfél csésze vizet.

  3. Addig főzzük, amíg az almák szépen megfőnek. Ez kb. 15 perc.

  4. Ezt követően turmixgépben egységesítsük az almás homoktövises keverékünket.

  5. Ha már szép egynemű, akkor tegyük vissza  tűzhelyre, és ekkor tegyük hozzá a cukrot és az agavé szirupot.

  6. Forraljuk fel (20 perc kb.), s közbe rendszeresen kevergessük.

  7. Végül nem maradt más, minthogy tiszta üvegekbe kanalazzuk a homoktövis dzsemünket, és lezárjuk.

 

Hogyan fogyaszd? Adunk néhány ötletet:

 – Kekszre kenve

–  Sajttal

–  Gyümölcsökkel

–  Bundáskenyérre kenve

–  Macaron tölteléknek

–  Palacsintába, tarkedlire

–  Vajaskenyérre kenve

–  Fánkra

 

Forrás: http://nataliadeoliveira.com/sea-buckthorn-jam/